Jeden ePaper, milión možností. Díky službě zivyobraz.eu a LáskaKit.

ŽivýObraz.eu, služba díky které opravdu jednoduše zobrazíš na svém ePaper displeji téměř cokoliv. Od fotky, přes kalendář až po data z meteostanice. Celý koncept ŽivýObraz.eu je navržen na velmi nízkou spotřebu hardwaru, který nabízí rozmanité možnosti zobrazení.

Představení a ukázka použití zivyobraz.eu

Michal Ševčík už dlouhá léta spravuje a stále vyvíjí populární službu slouží ke sběru a zobrazení dat nejen z meteostanic – TMEP.cz, nyní se pustil do dalšího projektu s názvem ŽivýObraz.eu. Na videu výše zjistíš hlavní přednosti této služby, základní nastavení a možnosti, co všechno můžeš na takovém ePaper zobrazit.

Použitý hardware je z našeho e-shopu. Je možné použít už hotový modul s ePaper o velikosti 4.2″ a ESP32. Pokud bys chtěl použít raději větší ePaper/eInk, pak je jednotný firmware připraven i pro verzi 7.5″ a řídící desku ESPink ESP32 e-Paper.

Fotografie hardwaru zivyobraz.eu

Projekt je možný rozšířit o čidla, například čidlo teploty SHT41 (k tomu je potřeba dokoupit propojovací kabel). Pokud si chceš přečíst, jak jsme vylepšili firmware zivyobraz.eu o čidlo SDC41, podrobný návod najdeš u nás na blogu.

Aby celé zařízení vypadalo opravdu dobře, k tomu pomůže 3D tisk. Na printables najdeš model k tisku.

A co na tom můžeš zobrazit? Fotogalerie, kalendář, přehledové obrazovky (například data z meteostanice). Navrhnout si můžeš i vlastní dashboard – sem kalendář, tady data a nakonec jedna pěkná fotka. Navrhni si vlastní styl.

Firmware pro řídící desku s ESP32 najdeš na github https://github.com/MultiTricker/zivyobraz-fw

Detailní informace o tomto projektu najdeš na https://zivyobraz.eu/ a wiki https://wiki.zivyobraz.eu/

Co vše lze zobrazit na ePaper díky zivyobraz.eu

Sdílet článek

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se také líbit